Stuteriet

 

spolspilta.jpg  

VÄLKOMNA.

yeguada Castizo har idag ett av det äldsta underlagen av PRE-ston för Svensk avel inom denna ras. Vi har ca 20 års erfarenhet och har på denna tid byggt upp en verksamhet med hög kvalitet. Vi satsar inte på import eller kvantitet.

Det har bedrivits integrerad uppfödning av ston under flera generationer med hjälp av olika hingstar. Hingstar som använts är t.ex Fandanguillo II, Yeguada Jojjo,  Alferez IV stuteri Pepino,  Gorron XV Klinga teknik AB. Jerezano CA Mago CG. Detta har bidragit att stuteriet har idag ett bra underlag för  avel inom  P.R.E. Som bevis för vårt målinriktade arbete har vi under flera år fött upp flertalet champions.

Bara under 2011 och 2012 har vi fått 3 st championtitlar bland våra avkommer. Vi behåller de flesta av dessa ston för vidare avelsarbete och därmed lagt grund för ännu högre klass på vår avel.

Målsättningen är att på ett kvalitativt sätt avla fram rastypiska hästar med trevligt temperament och god ridbarhet. 

Målet med uppfödningen är att forsätta avla fram den genuina spanska hästen med alla deras goda egenskaper. Hästarna blir ca 1,59/165 höga och för de flesta av oss så är detta en behaglig häst att rida på.

Hästarna hanteras mycket från den dagen de föds och levereras mycket välhanterade, avmaskade, vaccinerade och verkade

De utfodras med analyserat ensilage och tillsammans med en kostrådgivningskonsulent får de  välbalanserad kost under hela deras uppväxt.

De säljs med fullständig dokumentation och enligt svensk lag. De är födda här och säljs utan mellanhänder direkt till kund.

Ni är Välkomna att kontakta oss om ni skulle vara intresserade eller har frågar .


(Lämna tom)

 

mvh Jonny